Ge Ystad lite färg med garnkreationer

Annajohanna Månsson kommer den 22-23 april garnbomba vid Bollen utanför Ystad. Det är andra året i rad som hon förgyller centrum med garn. ”Många tycker det är vackert” säger hon till 24Ystad.

I slutet av april kommer Bollen i Ystad att bombarderas av garn i alla färger. Bakom initiativet står Annajohanna Månsson som gör garnbombningen som en del i Rum & Hus-mässan som pågår inne i hallen.

Alla som vill vara med och delta med sina konstverk i garn är välkomna. Målet är att sätta lite färg på Ystad. Under lördagen kommer Annajohanna sitta och sticka utanför mässan. Hon hoppas att många vill komma och göra henne sällskap.

– Det är jättekul om många vill komma och sticka, men det går lika bra att jobba hemma och komma hit med sina kreationer. Vi finns som en drop-in möjlighet.

Vad är det som är så roligt med att sticka? (Rättning: jag virkar!)
– Jag har alltid skapat med händerna. Det är lite terapi att sticka, man måste ha tålamod och låta det ta lite tid. Sen kan det bli lite ojämnt och lite snett, men det är vackert. Det är kombinationen av all färg och form som jag tycker är jätterolig.

Redan i fjol arrangerade Annajohanna Månsson en garnbombning i Ystad. Den gången skedde det på Stortorget i samarbete med Ystads bibliotek.

– Vi fick jättemånga positiva reaktioner. Det var många som tyckte det var vackert och att det var tråkigt att det var tvunget att plockas ner efter evenemanget.

Känns det som att detta kan bli en tradition i Ystad?
– Det har jag faktiskt inte tänkt på. Men vore det så skulle det vara fantastiskt, säger Annajohanna Månsson med ett skratt.

Mässan pågår den 22-23 april på Bollen i Ystad. Den som vill sitta och sticka med Annajohanna bör komma på lördagen.

Artikeln publicerades online på 24ystad.se 15/4 2017.