Yarnbombing Day blev succé

Lördagen den 11 juni arrangerade jag tillsammans med Ystads Stadsbibliotek International Yarnbombing Day på Stortorget i Ystad. Det blev en succé!
Det blev färgglatt, handarbete och stor gemenskap. Bättre och roligare än jag och Sara hade hoppats på! Tack vare alla som deltog med sina virkade eller stickade kreationer. Alla nyfikna människor som stannade för att beundra, fråga och undra.

Vi klädde in torgets bänkar med farmorsrutor, stolparna fick färg med randiga mönster och spets. Virkade girlanger hängde och dinglade i vinden. Upp ur torgets gatustenar kunde man skåda virkade spetsblommor växa fram. Tillsammans med en helt inklädd stol i virkade detaljer. Barn flätade sitt eget lördagsgodis av godissnören, vi testade även att knyta makramé med godissnören och det gick! Deltagare kom från flera olika städer till Stortorget i Ystad för att delta och alla bidrog till en fantastisk dag som väckte intresse hos många.

Arrangörer – Oddpink Design, Ystads Stadsbibliotek och Studiefrämjandet.

Pressklipp

YA – Yarnbombing gav torget färg SKD – Fredlig gerilla intog Stortorget