Brodera på foto

Nästa tillfälle med DIY Club Ystad den 21/4 ska vi brodera på foto! Inspirationen fick vi från Pinterest och bloggen The Glamorous Housewife. En roligt sätt att ge mer liv åt sina bilder. Såg igår på tv-programmet Äntligen Hemma att en av inredarna där använde transfer papper för att föra över en barnteckning till tyg och sedan sydde hon en kudde av det, också en rolig idé! Jag har fått upp ögonen för transfer papper och tror att det kommer bli ännu ett viktigt verktyg i mitt pysselförråd.

 

21/4 Brodera på foto – Ystads bibliotek kl 18-20
Ta med dig ett foto som du skulle vilja brodera på. Det som kan broderas är detaljer, som att fylla i ett halsband, en fluga eller en blomma för att ge en 3D-effekt på fotot.
Ta med foto på ett usb eller ett foto som vi scannar in och skriver ut på särskilt papper, transfer papper. Som vi sedan stryker på tyg. Fotot bör inte vara större än A5.

Ta med själv:
Foto, sy-ring, tygbit, broderigarn och nål.

Vi bidrar med:
Fotopapper, skrivare, strykbräda, strykjärn och ett litet antal sy-ringar.

Bilderna är inte mina egna, de kommer från bloggen The Glamorous Housewife

Inspiration

DIY Club är för dig som gillar att skapa med händerna, återbruk och gemenskap. Vi träffas en torsdag i månaden på Ystads bibliotek, kl 18.00-20.00 och ingen föranmälan krävs. Ta med ett handarbete hemifrån om du vill eller kolla in om kvällens tema passar dig. Oavsett vad du väljer att skapa, så är själva poängen att samlas och skapa tillsammans.

21/4 – Brodera
19/5 – Återbruk
? – Ev. extra dag inför Yarn bombing day
11/6 – International Yarn bombing day på Stortorget i Ystad

GARNBOMBA STORTORGET MED OSS!
Lördagen den 11/6 är det Internationella Garnbombing-dagen och det firar vi med att garnbomba Stortorget i Ystad. Hjälp oss att försköna Stortorget med gerillaslöjd genom att virka, fingervirka, sticka och fläta. Ta med garn och virknål/stickor. Vi kommer att ha bokbussen med oss, låna gärna från bokbordet med nya, fina pyssel- och handarbetsböcker. Alla besökande barn får fläta sitt eget lördagsgodis.

ARRANGÖRER
DIY Club är ett samarbete mellan Odd Pink design, Ystad Bibliotek och Studiefrämjandet i Ystad.