Återbruk börjar bli populärt!

Jag tycker det är jätteroligt att återbruk börjar uppmärksammas ännu mer i Sverige!

När jag i veckan läste att Stadsmissionen i Stockholm har öppnat en en Remake-butik i Stockholm City blev jag varm i hjärtat och började leta efter fler liknande aktiviteter i landet. Det finns många! Här nedan listar jag några av dem:

Lund har öppnat Återbruk på Emmaus Lund.

På Lidingö är det premiär för en unik återvinningscentral, en ny returpark 29 februari 2016.

I Eskilstuna finns ReTuna – Återbruksgalleria. I samma byggnad som återbruksgallerian driver Eskilstuna Folkhögskola sin ettåriga utbildning Recycle Design – Återbruk. En utbildning som jag tycker verkar väldigt intressant och rolig!

AB Småland som slog upp dörrarna på gågatan i Malmö för bara några månader sedan är en trevlig butik som jag blir lika glad att gå in i varje gång. Det är inte bara en butik med produkter som värnar om miljön, det är ett mysigt fik, utställningsyta för vacker inredning utan de arrangerar dessutom workshops för olika DIY-projekt. Jättekul! Man kan komma dit och lära sig knyta makramé-amplar, måla om och piffa en gammal stol eller något annat kul. Kika in om du inte redan varit där!

Malmö Återbyggdepå är ingen nyhet, men väl värt att nämna. Precis som de beskriver – det är vackert, miljövänligt och billigt. Det finns mycket fina prylar att fynda hos dem, stort som smått!

DIY Club Ystad passar också in bland dessa, det är inte ett så stort projekt som en butik eller en återvinningscentral. Men det har samma syfte som de nämnda ovan – att jobba med återbruk och mer hållbart samhälle. DIY Club Ystad skulle man kunna kalla för en hantverksjunta, där vi träffas och skapar tillsammans. Med material som är blandning mellan återbruk och nytt. Vi träffas en torsdag på månaden på Ystads bibliotek. Klicka på länken för mer info.

ReMake Stockholm Emmaus Lund Returpark Lidingö ReTuna AB Småland Malmö Malmö Återbyggdepå DIY Club Ystad


Är du entreprenör inom återbruk, hållbarhet och miljöpåverkan så finns det nu pengar att söka för projekt. Spana in Klimat Klivet!

Klimat Klivet 2016